El museo leído

  Fragmentos de una antropología profana de la pintura

  (Autor/autora) , (Editor) , (Editor) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  El museo leído presenta, junt a les reproduccions dels quadres corresponents, una antologia de textos clau sobre pintura. Aquestos textos es caracteritzen per il·luminar de manera particularment viva el sentit d'eixes obres. Gràcies a la penetració de la seua mirada, permet així mateix al lector accedir a una crucial evidència, o en ocasions a una espècie de secret del quadre.

  Miguel Catalán (València, 1958) és professor titular de la Universitat CEU-UCH. Filòsof i escriptor, ha obtingut els premis Ángel Herrera d'investigació, el Juan Gil-Albert i el Alfons el Magnànim d'assaig i el de la Crítica Valenciana. Traduït a diversos idiomes, entre els seus vint-i-cinc llibres destaquen El prestigio de la lejanía (Ronsel, 2004), Antropología de la mentirà (Mario Muchnik, 2005) i Anatomía del secreto (Mario Muchnik, 2008), els seus primers volums del seu tractat en procés Seudología.

  Fernando Ros és antropòleg, llicenciat en Història i doctor en Filosofia. Ha sigut professor de la Universitat de València, i en la actualitat és professor titular en la Universitat CEU-UCH i tutor d'Antropologia en la UNED. Ensenya i investiga en els camps de la Teoria de les Arts i de la Antropologia audiovisual. En l'any 2002 va obtenir el Premio de Investigación Cultural Marqués de Lozoya, convocat per el Ministeri de Cultura. Actualment treballa sobre les connexions i intercanvis entre la metodologia de les pràctiques etnogràfiques i certs modes de creació artística; especialment en literatura, fotografia i cinema.

  Autor/autora
  Editor
  Editor
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Arts i Disseny
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478225507
  ISBN
  978-84-7822-550-7
  Pàgines
  152
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  04-10-2009
  Número de la col·lecció
  20
  Tapa dura
  €17,00

  Llibres relacionats