El negoci de les aules

  L'ensenyament privat i concertat al País Valencià

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Afirmacions polítiques ultraconservadores, connexions amb espais tradicionalistes, propietaris amb empreses en territoris de baixos règims fiscals, defensa subterrània de les desigualtats socials, la influència de l’Església catòlica, patronals amb alliberats sufragats amb fons públics, lobbies civils amb enorme capacitat de mobilització i pressió política, cognoms aristocràtics, la petjada de grans prohoms empresarials... El negoci de l’ensenyament concertat i privat del País Valencià està conformat per una xarxa d’actors amb uns interessos ideològics i uns lligams econòmics que rarament són identificats quan intervenen en la discussió pública i mediàtica sobre l’educació. En aquesta recerca periodística, els lectors tenen l’oportunitat de fer un viatge a través d’una teranyina que va ser beneficiada en detriment de l’escola pública durant les dues dècades de governs dretans al territori valencià. Un model educatiu assenyalat, a més, per fomentar la segregació social.

  Moisés Pérez Pascual (Muro d'Alcoi, 1993) és periodista al setmanari El Temps, on ha destacat per abordar temàtiques actuals com ara l'univers de l'extrema dreta, els drets lingüístics, les lluites pel territori, el joc polític valencià o els interessos empresarials rere les privatitzacions dels serveis públics. Abans ha escrit a l'edició valenciana del periòdic digital eldiario.es, el periòdic El Mundo i ha col·laborat en la revista digital CTXT.es. També ha exercit d’analista de l’actualitat a la ràdio i la televisió pública valenciana À Punt.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Periodisme
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788411560054
  ISBN
  978-84-1156-005-4
  Pàgines
  380
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  25-04-2023
  Número de la col·lecció
  10
  Edición en papel
  €15,00

  Ressenyes

  • «El negoci de les aules. L'ensenyament privat i concertat al País Valencià»: entrevista a Moisés Pérez

   Territori educatiu - ucev coop

  • L’ensenyament confessional al sistema públic valencià

   Revista Caracters

  • Parlem d’‘El negoci de les aules’ amb Moisés Pérez: “El model d’escola privada i concertada està conduint a una segregació social”

   La veu dels llibres

  • El negoci de les aules, de Moisés Pérez Pascual.

   Vilaweb

  • "La concertada filtra a su alumnado por renta y nacionalidad con dinero público"

   Levante-emv

  • Les múltiples realitats de la concertada: Moisés Pérez radiografia a l'ensenyament privat valencià.

   Onda cero

  • Quién es quién en la escuela privada y concertada valenciana: cuáles son los intereses económicos e ideológicos que hay detrás

   El diario

  • Moisés Pérez: "La llibertat d'elecció s'ha pervertit. Sovint són les escoles les que escullen les famílies i no al revés"

   À Punt Mèdia

  • 'Striptease' a l’escola concertada. Un terç de l’alumnat valencià estudia en centres de titularitat concertada o privada. Conformen una panòplia diversa, però on la veu cantant la duu un potent lobby de fundacions religioses que maniobren, de fa dècades, per mantenir els seus privilegis. El periodista d’EL TEMPS, Moisés Pérez, desemmascara qui hi ha darrere d’aquest grup de pressió a ‘El negoci de les aules’, la radiografia de més ampli abast feta fins ara sobre aquest sector al País Valencià.

   El temps

  Llibres relacionats