El Patriarca Ribera y su tiempo. Religión, cultura y política en la Edad Moderna

  Religión, cultura y política en la Edad Moderna

  (Autor/autora) , (Editor) , (Disseny de la coberta)

  En Juan de Ribera (Sevilla, 1532- València, 1611), professor de la Universitat de Salamanca, bisbe de Badajoz, patriarca d'Antioquia i arquebisbe de València, i com a tal senyor de Chulilla, Losa, El Villar, Bolulla, Garx, Zia i canceller de l'Estudi General valencià, fundador del Real Colegio Seminario de Corpus Christi, conseller de la corona, lloctinent i capità general del Regne de València i president de la seua Audiència durant un breu temps... i per sempre sant, des que el 12 de juny de 1960 el papa Joan XXIII l'elevara a la glòria dels altars. Poques figures de la nostra història continuen suscitant tant apassionament como la seua, en bona mesura pels temps difícils que li tocaren en sort, entre dues centúries molt convulses; el seu primerenc debut a l'episcopat hispànic -tot conloent les últimes sessions de Trento- al front d'una xicoteta diòcesi; el llarguíssim pontificat posterior en terres valencianes i les embarassoses qüestions que ací se li plantejaren, religioses, per suposat, com l'adaptació de l'esIglésia local als mandats del concili general, però també de caràcter social, polític i cultural, amb el problema dels moriscos, el vesper de la Universitat i els calius de l'erasmisme, com a exemple; o la seua canonització contemporània, fruit d'un procés inusualment dilatat.

   Quatre-cents anys després de la desaparició d'este singular prelat resultava insoslayable, doncs, revisar i aprofundir en el coneixement de la seua vida, obra i afanys, a la llum del segle XXI i des d'una perspectiva multidisciplinar. Ací la teniu actualitzada, realitzada per un nodrit grup d'investigadors vinculats a diferents universitats i centres d'investigació nacionals i estrangers.

  Emilio Callado Estela (València, 1973), és professor d'Història a la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. Com a investigador principal del Projecte Sant Joan de Ribera quatre-cents anys després: la seua vida, obra i afanys a la llum del segle XXI (HAR 2008/00883), finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya, ha coordinat els volums col·lectius Curae et studii exemplumEl Patriarca Ribera cuatrocientos años después I y Lux totius Hispaniae. El Patriarca Ribera cuatrocientos años después II, publicats al 2009 i 2011, respectivament. Així mateix, és autor de Todos los hombres del Patriarca. Obispos del entorno de Don Juan de Ribera, aparegut al 2010. Junt a Miguel Navarro, s'ha ocupat més recentment de l'estudi introductori a l'edició facsimilar de la primera biografia del sant, rubricada al 1612 pel jesuïta Francisco Escrivá.

  Autor/autora
  Editor
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fora de Col·lecció
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226184
  ISBN
  978-84-7822-618-4
  Pàgines
  818
  Ample
  17 cm
  Alt
  25 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2012
  Tapa dura
  €22,00

  Llibres relacionats