El Pueblo

  Historia de un diario republicano 1894-1939

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Pròleg)

  El present volum constitueix la reconstrucció detallada d'un dels diaris més capdavanters de la història de la premsa valenciana. L'anàlisi del diari va revelant un passat intens de pugnes polítiques, de líders carismàtics, de lluites per aconseguir una república a la que consideraven la gran panacea, de resistències heroiques suportant la denúncia i la persecució policial. Però també, un diari de contradiccions profundes amb el valencianisme progressista, amb els socialistes, amb la II República ... De la suma dels dos perfils, s'explica el resultat final: confiscat i socialitzat pel Front Popular, tancat i eliminat pel franquisme.

  Antonio Laguna Platero és doctor en Història Contemporània per la Universitat de València, professor d'Història del Periodisme Valencià en la Fundació Universitària San Pablo CEU i Sotsdirector de Recerca del Centre de Ciències de la Informació. Entre altres publicacions, és autor dels següents llibres:
  Un periodista romántico en la revolución burguesa: José María Bonilla. (juntament amb Eduardo Ortega); Historia del Periodismo Valenciano. Doscientos años en primera plana; Historia Social de la Comunicación. Voces, registros y conciencias. (juntament amb E. Bordería i F.A. Martínez); coordinador i autor, juntament amb F.A. Martínez Gallego, de Historia de Levante-El Mercantil Valenciano.
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Pròleg
  Col·lecció
  Pensamiento y Sociedad
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478222612
  ISBN
  978-84-7822-261-2
  Pàgines
  403
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1999
  Número de la col·lecció
  22

  Esgotat

  Llibres relacionats