El quadern de les vides perdudes

  Premi València de Narrativa en valencià 2011

  (Autor/autora) , (Disseny de la col·lecció)

  Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea, amb una habilitat extraordinària, la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor, entre altres, de les novel·les L'estany de foc, Premi Blai Bellver, i Les cendres del cavaller, biografia novel·lada de Joanot Martorell per la qual va ser distingit amb el Premi Ciutat d'Alzira i amb el de la Crítica Serra d'Or. Ha publicat també amb molt d'èxit obres per al públic jove, com ara Els dimonis de PandoraLa frontera negra Resurrecció. Amb El Quadern de les vides perdudes, ha estat guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim 2011.   

  Un assassí sense identitat i una xiqueta desapareguda. Un bibliotecari vell que pateix buits de memòria i que es veu obligat a vendre els seus llibres per a subsistir. I, per damunt de tot, l'hoste, l'ésser que domina l'ancià en les hores en què perd el control. Aquesta novel·la de trames subtilment entrellaçades acompanya el lector a través del món miserable d'un home gran i sense família que es troba envoltat d'uns crims i que no és capaç de recordar els seus actes. Però també l'endinsa en la seua tendra amistat amb una prostituta, en la malaltia mental que pateix i, sobretot, en la investigació per la desaparició d'una xiqueta a qui cada moment que passa serà més difícil trobar amb vida.

  Silvestre Vilaplana ha bastit una novel·la d'una gran profunditat psicològica alhora que plena d'intriga. Les referències literàries que acompanyen aquesta història, distingida amb el Premi Alfons el Magnànim 2011, són els últims records d'un home que estima els llibres per damunt de totes les coses.

  Autor/autora
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Narrativa en Valencià. Edicions Bromera
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Edicions Bromera
  EAN
  9788498248975
  ISBN
  978-84-9824-897-5
  Pàgines
  191
  Ample
  15 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2011
  Número de la col·lecció
  208

  Llibres relacionats