El rostro de la niebla

  Premio València de Poesía en Castellano 2009

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  José María Muñoz Quirós (Ávila, 1957). Professor de Literatura i de Crítica Literaria. Catedtràtic de Llengua i Literatura.

  autor de vint llibres de poesia, i de l'antologia Quince años no es nada. D'entre aquesta producció destaquen llibres que han obtingut diversos premis nacionals i internacionals: Jorge Manrique, Tiflos, Ateneo de Salamanca, Gredos, Accèsit de Adonáis, San Lesmes Abad, Fray Luis de León de Castilla y León, Gil de Biedma, San Juan de la Cruz i Ciudad de Salamanca.

  Membre de Número de l'Acadèmia de Poesia de Castilla y León. Coordinador de Literatura de la Institución Gran Duque de Alba. Director de la revista literària El Cobaya.

  Ha publicat entre altres: Ternura extraña, La estància, El sueño del guerrero, Ritual de los espejos, Celada de Piedra, Material reservado, El cuaderno de invierno i El color de la noche.

  En opinió del Jurat aquest és un llibre madur, ple, controlat, de emoció continguda i de màxima objectivitat, visible inclòs en el sonet d'inici que constitueix la seua poètica. La bellesa de la natura traspassa tot el llibre i el condueix per un pla molt pròxim a l'estètica d'allò sublim. La factura és també una absoluta correcció, d'un evident domini de la forma en la qual el text a sí mateix s'ha volgut donar i que l'autor contínuament segueix amb les seues inevitables i coherents variacions. La funció del encavalcament és una cosa que és convenient subratllar. Es tracta d'unitat anímica i temàtica total, amb el qual el to s'ha adequat a la forma, i aquesta a la veu.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Poesía en Castellano. Ediciones Hiperión
  Matèria
  Literatura Poesia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Ediciones Hiperión
  EAN
  9788475179520
  ISBN
  978-84-7517-952-0
  Pàgines
  71
  Ample
  13 cm
  Alt
  20 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2009
  Número en la col·lecció
  596

  Llibres relacionats