El tercer reino

  Elementos para una teoría de lo maravilloso

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Maquetació)

  Este llibre tracta de focs i lluminàries. El meravellós podria definir-se com un estímul sobtat en els centres de plaer del cervell, fruit d'una combinació (re)creativa d'elements simbòlics o físics, una trobada feliç entre objecte i subjecte que desemboca en una significativa experiència extraordinària, sostinguda al seu torn per una realitat material de processos bioquímics. Quant hi ha de creatiu en eixes vivències del meravellós? Com es configura el pensament emotiu? Són algunes de les preguntes que, abordant el meravellós com a producte cultural, com a constructe antropològic, es planteja El tercer reino.

  Avançant en la comprensió de les nostres fronteres poètiques, l'obra explora un món de forces poderoses en conflicte en les quals les experiències sensibles, les emocions i la imaginació es debaten dins d'un marc ideològic creador d'una realitat il·luminada pel desig.

  Antonio García Montalbán és historiador de la cultura, musicòleg i doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació. Com a investigador i pedagog, ha desenvolupat projectes d'innovació educativa a través de la música i la interculturalitat. És autor, entre altres, de Coloquio de los centauros. Lo maravilloso en las poéticas y el pensamiento estético (2019), Discursos de lo maravilloso. Esteban de Arteaga y los fundamentos de la ficción historicista romántica (2015) y La músicacomo pre-texto (2011).

  Autor/autora
  Pròleg
  Director de la col·lecció
  Disseny de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Maquetació
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229338
  ISBN
  978-84-7822-933-8
  Pàgines
  330
  Ample
  15 cm
  Alt
  21,5 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  09-03-2023
  Número en la col·lecció
  26
  Tapa dura
  €25,00

  Llibres relacionats