El tránsito de los productos agrícolas marroquíes

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Autor/autora)

  Els autors tracten, en primer lloc, d'efectuar una anàlisi de la realitat agrària del Marroc, en contrast amb l'espanyola, sobretot en els aspectes productiu i exportador, per a determinar la funcionalitat del trànsit dels productes agraris marroquins per Espanya com a variable crítica en els plans del seu desenvolupament agrari futur.

  Posteriorment, s'estima quantitativament de forma temptativa, la repercussió que el trànsit pot tindre als sectors econòmics espanyols plausiblement afectats (Agrari, Transports i Pesca), i es verifica un balanç global que servisca com a avaluació total d'aquella repercussió tant a curt com a mitjà termini. I açò per a Espanya i el País Valencià.

  D'acord amb aquestes estimacions i partint d'una estratègia de confrontació entre les dues parts implicades, el Marroc i Espanya, es passa seguidament a analitzar la viabilitat econòmica del trànsit davant les possibilitats d'actuació -respectiva de cada part. En el cas marroquí, la pressió a través del major o menor grau de permissivitat en la pesca espanyola en les seues aigües i, en l'espanyol, en l'acceptació o no del trànsit, duent a terme una anàlisi de sensibilitat en les variables assenyalades.

  En una tercera fase s'intenten dissenyar unes bases de negociació perquè, acceptat el fet del trànsit, resulte menys perjudicial i descendeix a nivell dels productes agrícoles amb major incidència a el País Valencià.

  Autor/autora
  Autor/autora
  Autor/autora
  Col·lecció
  Libros de Bolsillo
  Matèria
  Dret i Economia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788450077605
  ISBN
  978-84-500-7760-5
  Pàgines
  255
  Ample
  11 cm
  Alt
  18 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1982
  Número de la col·lecció
  2
  Tapa blana
  €7,81

  Llibres relacionats