Els comtes de Bunyol (Segles XVI-XVII)

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Des d'una perspectiva renovadora dels estudis nobiliaris i en consonància amb les noves línies d'investigació de la historiografia valenciana, aquest llibre aprofundeix en el coneixement de la família Mercader, comtes de Bunyol, al llarg dels segles XVI i XVII. L'estudi connecta amb àrees disciplinàries de la història social, com són la història de la família o la de la cultura material, intentant oferir múltiples mirades d'anàlisi en l'evolució d'aquest llinatge valencià.
  Al llarg d'aquests dos segles es van seguint les petjades dels dirigents del llinatge, d'alguna manera vinculades al marc territorial, institucional i polític de la història del nostre país. Al llibre no solament es presenta la trajectòria econòmica, greument marcada per l'expulsió dels moriscos, sinó també les estratègies emprades al voltant del matrimoni i la descendència, així como la seua promoció social i política. Sense oblidar l'àmbit cultural des de dos vessants, l'intel·lectual i el material. Mitjançant els particulars esdeveniments familiars, el llibre s'acosta a l'atmosfera que impregnava l'època, les estratègies cortesanes, les rivalitats i les relacions entre el Regne de València i la Monarquia.

  Maria Lluïsa Muñoz Altabert. Doctorada en Història Moderna per la Universitat de València. Ha participat en diverses obres col·lectives i és l'autora de Les Corts valencianes de Felip III
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227907
  ISBN
  978-84-7822-790-7
  Pàgines
  375
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-2019
  Número en la col·lecció
  72
  Tapa blana
  €20,00

  Llibres relacionats