Encuentros con René Char

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora)

  L'autor d'aquests Encuentros... va freqüentar René Char de 1954 a 1987, primer en la rue de Chanaleilles, quan el poeta repartia encara el seu temps entre París i la Provença, després sobretot en Vaucluse a partir de 1973, quan Jean Pénard va tornar a França després de diverses temporades en l'estranger.

  Aquest li havia dit a René Char que anotava les seues entrevistes, no per a extraure d'elles un partit o un altre, sinó per a intentar sostraure a la mort el que se li puga furtar. No fa falta dir que Jean Pénard no posseeix cap veritat de conjunt sobre el seu company. René Char era un ser multiforme, descentrat o concentrat en extrem, cosa sense la qual, d'altra banda, no haguera sigut l'admirat poeta que va ser. Uns altres han començat ja a traçar un retrat seu que no és ni més inexacte ni més just que el que apareix en aquest llibre. Char va reservar per a cadascun un contorn de si mateix. Va mesclar els seus trets i s'ha mantingut així intocable.

  Les trobades relatades ací van ser totes improvisades, focalitzant-se ambdós interlocutors en temes comuns: la poesia, la pintura, la moral i la política, els animals i la naturalesa, els cèlebres i els anònims, els propers i els llunyans, la guerra i la pau. Cap dels dos va interrogar pròpiament l'altre per saber. Cap va franquejar deliberadament el silenci de l'altre.

  Jean Pénard ha reunit aquestes pàgines non solum in memoriam sed in intentionen de l'amic que va ser per a ell, durant més de trenta anys, el més volgut i el més sorprenent de tots. Quedarà el testimoniatge d'una perdurable complicitat, en restituir-nos aquestes pàgines un Char d'una gran simplicitat, càlid o glacial, sempre molt pròxim tot i que, a voltes, llunyà.

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Col·lecció
  Biografia
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478221554
  ISBN
  978-84-7822-155-4
  Pàgines
  174
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-1995
  Número de la col·lecció
  22
  Tapa dura
  €8,67

  Llibres relacionats