Escrits estètics des del divan

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  Román de la Calle (Alcoi, 1942), filòsof, escriptor i crític d'art. Catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València-Estudi General. Acadèmic numerari i vicepresident de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. És autor de diversos llibres de temes d'estètica i d'història de les idees estètiques, també ha publicat tot un seguit de monografies d'artistes contemporanis i textos de crítica d'art.

  Aquest volum està format per un conjunt de quinze textos, redactats tots ells a partir de la reflexió exercida des de la perspectiva de la teoria de l'art, sempre estretament vinculada a determinats fets artístics de la nostra immediata contemporaneïtat.

  Tots els escrits han tingut uns motius concrets com a origen de la seua redacció i tals motivacions no deixen, al seu torn, de formar part, comunament, de la pròpia reflexió duta a terme. Tots ells combreguen, com a mínim, amb una manera personal d'entendre les relacions entre les arts, les connexions entre les disciplines artístiques (especialment entre l'estètica, la crítica i la poètica) i la situació efervescent del context artístic actual. No obstant això, hi predomina, segons la conjuntura que va donar lloc a cada text, el vessant literari, la faceta pròpiament informativa o la funció argumentativa i fins i tot la comminatòria. Des del divan es convida el lector a reflexionar sobre la pluralitat dels fets artístics que ens circumden i que, sens dubte, determinen la nostra sensibilitat i educació estètica.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478224890
  ISBN
  978-84-7822-489-0
  Pàgines
  129
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-10-2007
  Número de la col·lecció
  15
  Tapa dura
  €13,00

  Llibres relacionats