España ante la integración europea

  El primer acercamiento

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  El treball de la professora Heidi Cristina Senante se centra precisament en l'interessant període de cinc anys que s'obri amb la sol·licitud d'obertura de negociacions amb la Comunitat per part del Govern de Franco i que es culmina amb el mandat del Consell de Ministres de la CEE que va permetre iniciar un procés negociador entre Espanya i la Comunitat. 

  En les pàgines d'aquest llibre es desgranen cronològicament els avatars d'aquesta primera aproximació espanyola a la Comunitat europea, no sense abans establir-se, en el capítol primer, una esplèndida síntesi de la posició espanyola davant els inicis del procés d'integració europea en anys anteriors, especialment en relació amb la primera Comunitat europea, la del Carbó i de l'Acer. La resta de capítols aborden les relacions entre Espanya i la Comunitat des d'un enfocament que permeta a l'autora entrellaçar les relacions de caràcter diplomàtic amb el context econòmic i polític de l'Espanya del moment i el de l'evolució del procés d'integració europea durant el període analitzat. Però es contemplen també, de forma rellevant, les conseqüències que el procés d'apropament a Europa i el desig del reconeixement oficial per part de la comunitat van tenir en el propi discurs oficial del règim de Franco, tant en el vessant exterior, és a dir, davant les autoritats i institucions comunitàries, com davant la pròpia opinió pública espanyola.

  Els resultats d'aquest esplèndid treball de recerca serveixen per a posar en evidència les autèntiques dificultats per a l'acostament espanyol a Europa.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Estudis Generals
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478224692
  ISBN
  978-84-7822-469-2
  Pàgines
  217
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-2006
  Número de la col·lecció
  38
  Tapa blana
  €13,00

  Llibres relacionats