Especies urbanas

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Disseny de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Fotografia)

  ESPECIES URBANAS és una selecció dels articles de Bel Carrasco publicats en el seu blog Zoocity de l’edició digital d’El Mundo Comunitat Valenciana, entre 2012 i 2018. Aquest títol al·ludeix al seu tema més recurrent, allò que passa a l’urbs, des de la mirada d’una ciutadana del carrer, que ha fet del passeig molt més que un exercici saludable: una declaració de principis i una de les Belles Arts.
  Bel Carrasco projecta la llum del focus sobre detalls d’aquest immens mosaic que és el món, es pot afirmar que l’articulista tendeix a desplaçar-ho en moltes direccions: cultura, salut, feminisme, defensa dels animals, etc., incloent-hi algun tast en la ficció, ja que l’article d’opinió es troba en la frontera entre el periodisme i la literatura. Varietat i brevetat, així com una visió crítica i alhora desdramatitzada, amanida d’ironia i sentit de l’humor, senyals d’identitat de Bel Carrasco, estan garantides.

   

  Bel Carrasco (València, 1952). Enginyera tècnica agrícola i llicenciada en Ciències de la Informació. En els setanta va començar a col·laborar en la delegació de Pueblo en València i en Las Provincias. El 1976 va formar part com a becària de la jove plantilla d’El País, on va estar deu anys en la secció de Cultura i Societat, primer a Madrid i després a Barcelona. Després del seu retorn a València va col·laborar a Las Provincias, Levante i Cartelera Turia, entre altres mitjans. Fa vint anys que és columnista de la delegació valenciana d’El Mundo en la pàgina web de la qual va tindre el blog Zoocity. Des que va complir el mig segle combina el periodisme amb la creació literària. Ha publicat novel·les de gènere fantàstic (Las semillas del Madomus y La hija del lector de nubes) i policíaques (El relojero de Real y Abrir en caso de muerte), contes, amb el col·lectiu Generación Bibliocafé, i la biografia del productor i director valencià Quique Belloch, Escenas de una vida (2018).

  Autor/autora
  Pròleg
  Disseny de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Fotografia
  Col·lecció
  Papers de Premsa
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228430
  ISBN
  978-84-7822-843-0
  Pàgines
  231
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-09-2020
  Número de la col·lecció
  10
  Tapa blana
  €20,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats