Estudios sobre historia medieval

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora)

  A part de l'època omeya, que no comprèn més que els primers segles de la seva història i que ha estat objecte de la síntesi clàssica de Lévi-Provençal, les estructures econòmiques i socials de l'Espanya musulmana ens segueixen sent extremadament poc conegudes. El període intermedi, de principis del segle XI a mitjan XIII, amb prou feines si ha estat abordat més que en els seus aspectes polítics i literaris. No obstant això, és un moment cabdal, que veu invertir-se la relació de forces entre Ál-Andalus i els Estats cristians del nord de la Península Ibèrica. Alguns estudis apareguts en aquests últims anys han iniciat, no obstant això, una renovació no només dels coneixements, sinó, sobretot, de les perspectives de treball sobre aquesta època de les taifas i de les invasions africanes, explotant fonts fins ara descurades o adoptant mètodes nous.

  Entre aquests renovadors dels estudis islàmics destaca l'obra de Pierre Guichard, que ha centrat la seva atenció en els problemes de la repercussió de les invasions musulmanes en l'Occident medieval cristià i particularment a València.

  En aquest llibre es presenta una selecció de treballs de l'historiador francès publicats en diferents revistes especialitzades i que aborden de manera original aspectes tan essencials per a la comprensió d'aquest període històric com són les estructures familiars, els problemes demogràfics, el creixement urbà o la història social de les comunitats rurals.

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Col·lecció
  Estudios Universitarios
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788450551099
  ISBN
  978-84-505-5109-9
  Pàgines
  264
  Ample
  12 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-10-1987
  Número de la col·lecció
  23

  Esgotat

  Llibres relacionats