Estudis sobre la història, la geografia i el patrimoni cultural de la Ribera del Xúquer

  XVII Assemblea d'Història de la Ribera. La Pobla Llarga 2016

  (Autor/autora) , (Editor) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  Els dies 18, 19 i 20 de novembre de 2016 es va celebrar a la Casa de Cultura "Enric Valor" de la Pobla Llarga la XVII Assemblea d'Història de la Ribera, una trobada d'historiadors, investigadors, especialistes universitaris, professionals de l'ensenyament, estudiants i estudiosos, tots amb un objectiu comú, enriquir i divulgar la coneixença del passat de les dues Riberes, l'Alta i la Baixa.
  Aquest projecte va nàixer a Sueca en 1979 de la mà d'una sèrie d'historiadors que prompte van acordar plasmar-lo l'any següent, en 1980, amb la celebració de l'Assemblea d'Història de la Ribera, un esdeveniment cultural que va tindre gran ressò i repercussió, perquè en 1981 Algemesí va voler sumar-se i refermar aquesta iniciativa amb una notable participació que ha anat augmentant i mantenint-se al llarg de les 17 assemblees celebrades a diferents pobles de la geografia riberenca.
  Així, han desfilat després els municipis de Carcaixent, l'Alcúdia, Almussafes, Alzira, Sumacàrcer, Cullera, Benifaió, Antella, Corbera, Guadassuar, Llombai, Alginet. Benimodo, Albalat, la Pobla Llarga i, si res ho impedeix, en 2018 tindrà lloc a la Vilanova de Castelló.
  Així doncs, la present publicació -que sols recull els articles miscel·lanis, perquè els monogràfics seran editats en un llibre a part- inclou temes variats i dispars dividits en sis apartats: geografia, fonts documentals, història medieval, història moderna, història contemporània i història de l'art i patrimoni cultural i artístic, uns apartats que ens permeten classificar millor la informació que a cadascú li puga interessar.     
  Autor/autora
  Editor
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Comarcals
  Matèria
  Història Local
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227723
  ISBN
  978-84-7822-772-3
  Pàgines
  591
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  03-10-2018
  Número en la col·lecció
  9
  Tapa blana
  €18,00

  Llibres relacionats