Exclosos i transparentats

Del panòptic a la pantalla digital

(Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

El present treball tracta de recórrer les diferents pràctiques d'exclusió i vigilància que han acompanyat el poder polític a través de les seues successives transformacions històriques. Al llarg de les seues pàgìnes s'exploren també els diferents espais utòpics –físics o virtuals– que han emergit d'aquestes pràctiques: des de la Nau dels folls a la presó panòptica, tot passant pel camp de concentració i el gueto urbà, fins a arribar a la pantalla digital en la qual vivim envoltats hui. Lloc, ciberutòpic per excel·lència, la pantalla condensa bona part de les contradiccions del nostre temps: la promesa de l'alliberament tecnològic, sempre a l'aguait pel temor a noves formes de servitud.
El llibre conclou amb una reflexió sobre el present i el futur de la presó: institució en crisi permanent, on la més menuda de les transformacions pot arribar a ser signe de canvis civilitzatoris. Després de segles de desenfrenada expansió, la desaparició de la presó a favor de noves tecnologies de control digital sembla hui menys il·lusòria que mai. 

 Javier Cigüela Sola, nascut a Saragossa el 1987. És doctor europeu en Dret Penal –i premi extraordinari– per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Publicà el 2015 una monografia titulada La culpabilidad colectiva en el Derecho Penal, i ha publicat diversos articles en llibres i revistes científiques.

 
Autor/autora
Traductor/traductora
Disseny de la coberta
Disseny de la col·lecció
Col·lecció
Estudis Universitaris
Matèria
Filosofia
Idioma
  • Valencià
Editorial
Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
EAN
9788478227273
ISBN
978-84-7822-727-3
Pàgines
228
Ample
13 cm
Alt
22 cm
Edició
1
Data de publicació
06-10-2017
Número en la col·lecció
150
Tapa blana
€16,00

Ressenyes

Llibres relacionats