Exclosos i transparentats

  Del panòptic a la pantalla digital

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  El present treball tracta de recórrer les diferents pràctiques d'exclusió i vigilància que han acompanyat el poder polític a través de les seues successives transformacions històriques. Al llarg de les seues pàgìnes s'exploren també els diferents espais utòpics —físics o virtuals— que han emergit d'aquestes pràctiques: des de la Nau dels folls a la presó panòptica, tot passant pel camp de concentració i el gueto urbà, fins a arribar a la pantalla digital en la qual vivim envoltats hui. Lloc, ciberutòpic per excel·lència, la pantalla condensa bona part de les contradiccions del nostre temps: la promesa de l'alliberament tecnològic, sempre a l'aguait pel temor a noves formes de servitud.
  El llibre conclou amb una reflexió sobre el present i el futur de la presó: institució en crisi permanent, on la més menuda de les transformacions pot arribar a ser signe de canvis civilitzatoris. Després de segles de desenfrenada expansió, la desaparició de la presó a favor de noves tecnologies de control digital sembla hui menys il·lusòria que mai. 

   Javier Cigüela Sola, nascut a Saragossa el 1987. És doctor europeu en Dret Penal —i premi extraordinari— per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Publicà el 2015 una monografia titulada La culpabilidad colectiva en el Derecho Penal, i ha publicat diversos articles en llibres i revistes científiques.

   
  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227273
  ISBN
  978-84-7822-727-3
  Pàgines
  228
  Ample
  13 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  06-10-2017
  Número de la col·lecció
  150
  Tapa blana
  €16,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats