Exercicis de vellesa

  Última carta a Richart Juan Mollá

  (Autor/autora) , (Epíleg)

  Josep Garcia Richart (Xàtiva, 1929 - Polinyà de Xúquer, 2015) visqué molts anys a València, on feu els estudis de batxillerat a l’Acadèmia Sant Tomàs de Villanueva, ciutat on conegué, entre altres, Andreu Alfaro, Vicent Ventura, Joan Fuster i Joan Iborra, grup d’amistats que mantingué al llarg dels anys una tertúlia els dilluns a la cafeteria Noel i a la llibreria Dàvila. Estudià Dret a la Universitat de València, posteriorment, oposità al Cos Jurídic d’Intervenció Militar i fou destinat a Madrid, Jaca, Sevilla i finalment València.

  El fons de la seua obra composta per poesia, traduccions, textos memorialístics i la correspondència amb Joan Fuster està dipositat en l’Espai Joan Fuster cedit per la seua família. Publicà la traducció de Michel Montaigne De la força de la imaginació.Dels caníbals. De l’erxercitació (Alzira, 1995).

  Amb aquest volum de Garcia Richart descobrim els versos d’un escriptor ocult amb una obra d’una qualitat diàfana que, pel seu caràcter reservat no buscà fer-los públics més enllà de mostrar-los a unes poques amistats. Ara se’n publica una selecció ben significativa reflex del seu caràcter moral i d’una època no exempta de pertorbacions en què visqué.

  Autor/autora
  Epíleg
  Col·lecció
  Fora de Col·lecció
  Matèria
  Literatura Poesia, <Genérica>
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788411560368
  ISBN
  978-84-1156-036-8
  Pàgines
  112
  Ample
  23 cm
  Alt
  15 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  13-11-2023
  Tapa blana
  €15,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats