Gálatas, Getas y Atlantes

  Tres ensayos de GeoFilología Clásica

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  Es reuneixen en aquest volum tres visions noves de les geografies del mite i els mites de la geografia en nostra antiga Europa de celtes, romans i hel·lens.

  Baix el pretext d'una aproximació realista al significat del gentilici dels gàlates —i gals i gallecs- i dels celtes s'exposen les consideracions que dugueren a una percepció màgica de les fronteres de l'Europa que es posa, dels litorals d'occident com finisterres i també com costes de la mort.

  Un segon treball posa en dubte la realitat de l'estància a Tomis, a les costes del Mar Negre, del romà poetón Ovidio com a conseqüència de la deportació que li imposà el cèsar Augusto. De ser certes tals tesis, Ovidio hauria construït una enorme ficció capaç d'enganyar durant segles a la eficient administració romana. Y als filòlegs clàssics.

  Finalment, a partir d'un anàlisi mitogràfic del text platònic —la base pràcticament única de totes nostres notícies al voltant de l'Atlàntida- i des d'una lectura plural del mateix es proposa la identificació del cèntric episodi del relat com un històric fenomen geològic i s'apunta una escrupolosament inèdita ubicació de la mítica Atlàntida a...

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Clàssics
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478225781
  ISBN
  978-84-7822-578-1
  Pàgines
  156
  Ample
  18 cm
  Alt
  25 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-10-2010
  Número en la col·lecció
  5
  Tapa dura
  €15,00

  Llibres relacionats