Gavells

  Poesia completa 1988-2023

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Director de la col·lecció)

  Anna Montero va nàixer a Logronyo, 1954, però des de joveneta viu a València, on es converteix en autora d’una considerable obra poètica que comprén ja quatre dècades i nou llibres, dissortadament dispersats pel temps; alguns d’ells justament reconeguts amb premis de prestigi.

  La seua obra poètica és significativa per la personalitat de la seua dicció, per la independència de les seues visions i, sense dubte, perquè també s’incorpora a la fràgil tradició de les dones en la poesia valenciana, un fet que en els anys huitanta coneix l’esclat d’altres noves poetes que han configurat una esperançada homologació al si de les nostres lletres.

  Així, la poesia d’Anna Montero ha seguit una línia d’introspecció madura, a la recerca de la plasmació de la bellesa al costat d’allò terrible i de sorprenent que és la vida, i en aquest context, les ferides, el dolor, el record de la bellesa perduda prenen un determinat sentit vital.

  En aquest volum de l’obra poètica completa s’inclouen huit llibres, set dels publicats més un d’inèdit, a més d’un conjunt de poemes dispersos.

  «En el món dels poemes d’Anna Montero, no hi ha respostes conclusives. Cada Tu i cada Jo, cada moment viscut, és alhora la pregunta i la resposta, les dues coses juntes, indestriablement, i els versos amb què omplim el buit i el silenci de nosaltres mateixos, temptatives provisòries d’il·luminar un oceà massa inquiet. [...]

  Cada poema d’Anna Montero és una humil i agosarada exploració de la fondària que habita a dins i al voltant nostre. Humil, perquè coneix els riscos d’una recerca així i també perquè sap que qualsevol excés l’anul·laria. Agosarada, perquè fa falta valor per a avançar així a la descoberta, fent camí on no n’hi ha. [...]» Del pròleg.

  Anna Montero va nàixer el 3 de desembre de 1954 a Logronyo, allí viu pels atzars de la carrera acadèmica del pare fins que, després de cinc anys, la família va tornar a la seua ciutat natal, València, on segueix els seus estudis, es llicencia en Filologia Francesa per la Universitat de València i on desenvolupa el seu treball de professora de francés.

  Com a traductora del francés, ha publicat obres de poesia i de prosa de Charles Baudelaire, Jean-Charles Huchet, Pierre Assouline, Guy de Maupassant, Michel Crouzet o François Poulain de la Barre, entre altres. Les últimes traduccions que ha publicat són: Poetes quebequesos (2001); Claudine Bertrand, L’enamorada interior (2022); Aurélie Nemours, Oscil·latori (2002); Anise Koltz, 12 poemes (2004); Anisse Koltz, La terra calla (2005), i d’Aimé Césaire, Quadern d’un retorn alpaís natal (2017).

  Autor/autora
  Pròleg
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Poesia Obres Completes
  Matèria
  Literatura Poesia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788411560177
  ISBN
  978-84-1156-017-7
  Pàgines
  260
  Ample
  13,5 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-04-2024
  Tapa blana
  €18,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats