Hermann Broch

  Una biografía

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora)

  L'edició original d'aquest llibre es va publicar en ocasió del Centenari de Hermann Broch en 1986. Entre 1974 i 1981 Paul Michael Lützeler va treballar en l'edició de les obres completes de Broch. Durant tot aquest temps va preparar així mateix la present Biografia. Per a això va recórrer a innombrables testimonis de l'època, amb els quals va mantenir entrevistes i correspondència. El resultats d'aquestes indagacions i el coneixement precís de les obres de Broch han permès a l'autor reconstruir la trajectòria vital de l'escriptor austríac.

  En funció del material disponible, Lützeler s'ha esforçat per mantenir un equilibri entre el registre objectiu de l'obra de l'escriptor i l'accés a la seua subjectivitat. Biografia externa i crònica d'una obra s'entrecreuen al llarg d'aquestes pàgines.
  El material utilitzat no inclou només els testimonis de contemporanis, amics i persones que van entrar en contacte amb Broch. En multitud d'ocasions es reprodueixen també les paraules del propi Broch a través de comentaris a propòsit dels seus esforços, valoracions, problemes i intencions en els camps filosòfic, literari i polític. No es deixen de costat tampoc les seues circumstàncies privades. Aquestes manifestacions epistolars, amb la seua espontaneïtat, permeten fer-se una idea molt propera de la personalitat de Broch.

  Les condicions que van envoltar la seua existència no van ser les més favorables. No obstant això, malgrat les dificultats, l'ànim de Broch es va mantenir imperturbable. Erich Kahler el va considerar un dels homes més fraternals. Uns altres han elogiat la seva noblesa d'esperit. De tot això queda constància en aquest llibre.

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Col·lecció
  Debates/Biografía
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229796
  ISBN
  978-84-7822-979-6
  Pàgines
  331
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-1989
  Número de la col·lecció
  6
  Tapa dura
  €12,62

  Llibres relacionats