Historietes valencianes del segle XIX

  Els pioners del tebeo

  (Autor/autora) , (Diseño de la cubierta) , (Diseño de la colección) , (Ilustración de portada) , (Corrección)

  Durant l'últim terç del segle XIX la societat valenciana va viure una explosió de publicacions periòdiques de tot tipus: polítiques, literàries i, especialment, les de caràcter sicalíptic, que tanta popularitat tingueren en el segle XX. En una època en què els avanços en reproducció d'imatges començaven a implantar-se en les revistes, apareixen les primeres historietes, allò que anys més tard coneixeríem com a tebeo o còmic. L'objectiu d'aquest llibre és treure a la llum l'obra que aquells primers il·lustradors van publicar en les revistes valencianes de l'últim terç del segle XIX. Entre aquells artistes trobarem alguns noms il·lustres com ara els de Manuel González Martí, Salustiano Asenjo o Francisco Roig Bataller. Junt a ells apareixen altres autors menys coneguts, alguns anònims difícilment identificables i també autèntiques figures de l'humor d'aquella època com ara Cilla, Escaler o Fradera.

  En definitiva, una selecció de les que podríem considerar les primeres historietes aparegudes en la premsa valenciana.  L'autor:

  Jordi Giner Monfort, nascut a Bilbao el 1978. Doctor en Sociologia i professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. 

  Autor/autora
  Diseño de la cubierta
  Diseño de la colección
  Ilustración de portada
  Corrección
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Estudios Literarios
  Idioma
  • Valenciano
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227655
  ISBN
  978-84-7822-765-5
  Pàgines
  116
  Ample
  16 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2018
  Número en la col·lecció
  23
  Tapa dura
  €16,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats