Ícar o la impotència

  (Autor/autora) , (Introducción y edición) , (Director de la colección) , (Diseño de la cubierta) , (Diseño de la colección)

  Escrita a París el 1929 sense inhibicions, ni tabús, la novel·la Ícar o la impotència, publicada a València el mateix any, va aportar una gran modernitat a la literatura valenciana -i catalana- en el llindar de la Segona República. Sent pràcticament introbable, la Biblioteca d'Autors Valencians l'ha reeditada amb un detallat estudi introductori de Josep Palomero, que ha recuperat el conjunt de l'obra del periodista i escriptor Artur Perucho Badia, mort a l'exili.

  La novel·la planteja la frustració d'un jove pròxim a la trentena que, incapaç d'assolir els seus ideals a València ni a Barcelona, passa una temporada a París, on es realitza sexualment però fracassa sentimentalment, a pesar d'haver tractat d'aconseguir l'equilibri que pretén i necessita. Quan creu que ja ha trobat el camí adequat i se sent feliç i pletòric, pròxim a realitzar el seu desig, la realitat se li gira en contra i, com en el mite d'Ícar, perd l'equilibri i es precipita en el buit. 

  Autor/autora
  Introducción y edición
  Director de la colección
  Diseño de la cubierta
  Diseño de la colección
  Col·lecció
  Biblioteca d'Autors Valencians
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Valenciano
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227051
  ISBN
  978-84-7822-705-1
  Pàgines
  263
  Ample
  11 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-2017
  Número en la col·lecció
  63
  Tapa dura
  €16,00

  Llibres relacionats