Isabel-Clara Simó

  Una veu lliure i compromesa

  (Autor/autora) , (Pròleg)

  L’única biografia autoritzada d’Isabel-Clara Simó ens mostra, en tota la seva dimensió, una vida intensa dedicada a les lletres catalanes i a la defensa de les llibertats nacionals.

  Alcoiana de naixement, valenciana de cor i catalana per convicció, Isabel-Clara Simó ha estat una de les escriptores més prolífiques i estimades per lectores i lectors de totes les edats. En els més de quaranta anys de trajectòria literària, va cultivar amb èxit tots els gèneres i va contribuir a normalitzar la lectura en català. El seu compromís amb la llengua catalana i amb el feminisme va ser constant i el va defensar des de tots els fronts: l’ensenyament, el periodisme, l’escriptura i la lluita social i política. El biògraf Jordi Tormo va conversar amb Isabel-Clara Simó en la recta final de la seva vida, i s’ha submergit en els seus arxius personals, els llibres i els records d’amics i familiars per elaborar un retrat íntim i poderós, un bell homenatge a una personalitat apassionada, tenaç i vital. Isabel-Clara Simó. Una veu lliure i compromesa reconstrueix els inicis de l’autora, les seves lluites, els seus vincles i la seva relació amb altres creadors com Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Pilar Aymerich, Ovidi Montllor, Antoni Miró, Salvador Dalí o Joan Fuster, entre molts d’altres. El resultat és aquest petit tresor ple de fotografies i records, que recull les últimes confessions d’Isabel-Clara Simó i ens descobreix el seu vessant més personal i la profunditat del seu llegat. 

  «Entreu en aquestes pàgines condensades de passió i de talent literari, de sensibilitat i de fermesa, endinseu-vos en el món amplíssim de la Isabel-Clara Simó: legere audeNúria Cadenes

  Autor/autora
  Pròleg
  Col·lecció
  Col·laboració amb Editorials. Ara Llibres
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Ara Llibres
  EAN
  9788478228829
  ISBN
  978-84-7822-882-9
  Pàgines
  224
  Ample
  16 cm
  Alt
  23 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  27-01-2021
  Edición en papel
  €19,00

  Ressenyes

  • Un any sense Isabel-Clara Simó

   Més 324 - TV3

  • Conversa amb Jordi Tormo, autor de l'única biografia autoritzada de l'escriptora d'Alcoi Isabel Clara-Simó

   El Dia À Punt

  • Jordi Tormo: “Isabel-Clara Simó va ser lliure tota la vida”, per Magí Camps

   La Vanguardia

  Llibres relacionats