Joan Fuster. Poesia completa 1945-1987

  (Autor/autora) , (Edició i pròleg) , (Director de la col·lecció)

  JOAN FUSTER és conegut sobretot com a destacat assagista i intel·lectual, però en la seua extensa obra també la poesia representa una activitat significativa. El gènere poètic forma part dels seus interessos, el seu estudi abraça des dels clàssics medievals fins a la poesia del segle XX, inclosa la universal, i la pròpia producció poètica escrita es prolonga en el període 1945-1987. Així, amb diferent intensitat i en èpoques distintes, Fuster també escriu i publica poesia, tal com recull de manera exhaustiva aquest volum.

        Salvador Ortells Miralles ha editat l’obra poètica completa seguint la proposta d’uns cicles temàtics que convoquen a una lectura nova, que descobreix tant la profunda consciència del poeta —sens dubte el Joan Fuster més íntim i humà— com alhora la vigència d’aquesta poesia on sempre ha estat, al si de la millor tradició contemporània.

        En l’obra poètica de Joan Fuster es poden observar dues tendències, una de tall simbolista i una altra de filiació surrealista, en les quals també s’expressa un personal eclecticisme estètic i un lúcid afany experimental. Fuster en el poema arriba sempre a resultats commovedors, és singularment irreverent i en tot cas alié als llocs comuns. Una altra riquesa de la seua poesia es troba en la varietat de tipus d’estrofes: sonets, dècimes, madrigals, vers lliure, com així mateix en tots els temes que tracta: festius, amorosos, amistosos, existencialistes, satírics i polítics.

        Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) es va llicenciar en Dret per la Universitat de València el 1947 i va començar el 1952 la col·laboració literària en la premsa, activitat que manté intensament fins al 1983, quan s’incorpora als programes de doctorat de la Facultat de Filologia de la Universitat de València. El 1975 se li va concedir el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i el 1983 el Premi de les Lletres Valencianes i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

  Autor/autora
  Edició i pròleg
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Col·laboració amb Altres Institucions. Acadèmia Valenciana de la Llengua
  Matèria
  Literatura Poesia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Acadèmia Valenciana de la Llengua
  EAN
  9788478229178
  ISBN
  978-84-7822-917-8
  Pàgines
  374
  Ample
  13,5 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  13-04-2022
  Tapa blana
  €19,00

  Ressenyes

  • Aquest crit que ara pense, per Enric Sòria

   l'Avenç

  • I també era poeta: ‘Poesia completa 1945-1987’, de Joan Fuster, per Daniel P. Grau

   La veu dels llibres

  • Joan Fuster, un poeta imprescindible, per Josep Antoni Fluixà

   Caràcters

  Llibres relacionats