Josep Climent i Avinent

  Epistolari

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  La publicació de la correspondència de Josep Climent i Avinent (1706-1781), un il·lustrat valencià no ben conegut encara, fora dels cercles dels investigadors especialitzats, pretén divulgar la coneixença més profunda del personatge.

  Josep Climent fou catedràtic de Filosofia Tomista de l’Estudi General, alhora que canonge de la Seu Valentina; la biblioteca del qual passava per ser la més ben nodrida i actualitzada de la Ciutat, lloada pel propi Mayans. D’aquella personalitat excepcional i irrepetible es rescata ara un bon grapat de cartes, escrites per ell o a ell adreçades, d’entre una llarga nòmina de “corresponsals”, alguns tan il·lustres com el propi Carles III i el seu secretari de Justícia d’aleshores, Manuel de Roda. Així com eclesiàstics de relleu, com el Papa Clement XIV i altres interlocutors singulars, entre els que destaca la comtessa de Montijo, M.ª Francisca de Sales Portocarrero.

  Aquesta interessantíssima correspondència, aprofundeix en la figura – a través de l’anàlisi psicològica- d’un personatge extraordinari, que finalment renuncià a la mitra barcelonina, per les pressions de la Cort en no secundar les consignes oficialistes, abans que trair els seus principis.

  Marc-Antoni Adell i Cueva (1943), coautor i coordinador del present llibre. Inspector d’Educació i Professor de Psicologia a la UVEG. Participà al volum Josep Climent i Avinent (Castelló de la Plana, 1706-1781), Bisbe de Barcelona. És coautor de Josep Climent i Avinent: antologia de textos.

  Autor/autora
  Pròleg
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228676
  ISBN
  978-84-7822-867-6
  Pàgines
  336
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  21-03-2023
  Número de la col·lecció
  77
  Tapa blana
  €22,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats