Karl Marx: il·lusió i grandesa

  (Autor/autora)

  L’objectiu d’aquesta obra és situar la biografia de Marx en el seu context original. No hi ha molts exemples en la història de les idees polítiques que mostren la seua associació amb una sola persona, fins al punt de batejar tot un corrent ideològic amb el seu nom. Després de la mort de Marx i, en bona part, a petició d’Engels, comença a construir-se la figura llegendària del pensador alemany. A partir d’aquell moment, el Marx real cedeix el pas al Marx èpic.
  Malgrat la seua fama, coneixem malament l’home que hi ha darrere del mite. Sobre els plantejaments polítics del pensador de Trèveris s’ha escrit fins a la sacietat i, tanmateix, la seua vida personal i familiar no és coneguda. Tot el que envolta la intimitat de Marx ha quedat eclipsat pel seu pensament. Per aquest motiu l’obra de Gareth Stedman Jones resulta tan interessant, perquè combina la seua vida, el context històric en el qual s’insereix i el seu discurs polític, ja que no és possible conéixer Marx sense aprofundir en el període històric en què va viure.

  Gareth Stedman Jones ha escrit una monumental biografia (potser ja siga la biografia canònica) allunyada de tota consideració hagiogràfica o despectiva. L’historiador britànic analitza en detall la vida del pensador alemany, n’explora els orígens, la formació intel·lectual, l’entorn més pròxim, la complicada situació econòmica i els seus salts pel continent. Fet i fet, és un gran retrat minuciós que ens ajuda a comprendre qui va ser Karl Marx i quines són les arrels del seu pensament.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228409
  ISBN
  978-84-7822-840-9
  Pàgines
  982
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-09-2020
  Número de la col·lecció
  10
  Tapa blana
  €22,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats