La biblioteca de Alfons Roig

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  Alfons Roig Izquierdo (1903-1986) va ser sacerdot i crític d'art. Professor de l'Escuela de Bellas Artes de San Carlos des de 1939, en 1946 va estar a Roma on es va llicenciar en Arqueologia Cristiana. Va ser becat pels governs de França i Alemanya, la qual cosa li va permetre conèixer les esglésies modernes construïdes després de la guerra.

  Alfons Roig Izquierdo va ser un home religiós, un gran lector i un apassionat per l'Art Modern, sent estos els tres grans temes dels més de 5.800 volums que va reunir al llarg de la seua vida.

  Les obres sobre religió es refereixen, sobretot, a Litúrgia i Teologia. La Literatura es reparteix entre teatre, novel·la, assaig i poesia. Sens dubte el tema que més volums ocupa a la seua Biblioteca és l'Art Modern, tant en catàlegs d'exposicions com a obres de crítica i assaig, tractats sobre Arquitectura, moviments artístics, etc...

  Nombrosíssims catàlegs d'exposicions d'artistes espanyols, alguns deixebles seus a l'Escuela de Bellas Arts, indiquen l'interès d'Alfons Roig per l'art d'avantguarda que es feia a l'Espanya de finals dels cinquanta als setanta. Catàlegs d'exposicions realitzades a Europa o Estats Units, d'artistes considerats avui grans figures com: Klee, Kandisnsky, Francis, Kokoschka, Mondrian, Poliakoff, Rothko, Vasarely, Balthus, Warhol, Julio González, figuren en els fons de la Biblioteca d'Alfons Roig.

  Dins del tema d'Art Modern, un capítol important és l'Art Religiós. Són abundants els llibres sobre exposicions i congressos d'Art Sacre o Religiós. Naturalment no falta la publicació de Le Corbusier sobre la famosa església de Ronchamp que tant va impressionar a Alfons Roig.

  La vinculació que Alfons Roig ha tingut amb la Diputació de València es remunta a 1981 quan en el Ple de 9 de juliol es va establir el Premi Alfons Roig destinat a promocionar l'Art a la Comunitat Valenciana. En 1985 Alfons Roig va fer a la Diputació donació desinteressada de les seues obres artístiques i els seus fons bibliogràfics, que van ser dipositats en l'Arxiu General-Biblioteca.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478223022
  ISBN
  978-84-7822-302-2
  Pàgines
  653
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-12-1999
  Número de la col·lecció
  27
  Tapa blana
  €15,03

  Llibres relacionats