La cara secreta de la política valenciana

  De la predemocracia al Estatuto de Benicàssim

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Pròleg)

  El part del País Valencià des de les raneres de la dictadura fins la democràcia i l'Estatut de Autonomía estigué farcit de resistències de la ultradreta, naixements i defuncions de partits testimonials o àvids de vots, pugnes per fer-se amb el poder partidari i llocs en les llistes electorals, i el renaixement d'un nacionalisme progressista obstaculitzat pel "blaverisme" de la dreta més reaccionària, que recorregué a la violència física i a un obscurantisme injustificable.
  El naixement i unificació dels socialismes, el combinat d'UCD, els enfrontaments ideològics al si del PCPV i l'enfosament d'UDPV i PSPV, els pactes secrets dins i fora dels partits, els projectes que mai triomfaren i les travetes d'uns a altres per a tocar poder.
  Molt de tot allò està recollit en el present llibre, aclaridor d'una transició violenta i deliberadament opaca. D'ací el títol, que recull el més conegut però també allò més ocult d'aquella dècada complexa.

  Jesús Sanz Díaz (Conca, 1950). Llicenciat en Filosofia i periodista. Va treballar, durant la dictadura franquista, en mitjans clandestins (Mundo Obrero, Radio España Independiente/La Pirenaica, ambdós del Partit Comunista d'Espanya) i altres ja en democràcia: Diario de Valencia, Agència Logos, Cal Dir, Valencia Semanal, Arreu; i en Radio Nacional de España (RTVE) i com informador parlamentari i polític. Assessor de la Presidència del Consell Preautonòmic Valencià i responsable d'informació de la Mostra València Cinema del Mediterrani; és autor dels llibres El movimiento obrero en el País Valenciano (1939-1976)  (1976) i La cara secreta de la política valenciana. De la predemocracia al Estatuto de Benicàssim (1982). Pres polític durant la dictadura; cofundador de la Unió de Periodistes Valencians; processat i absolt, en democràcia, per article sobre la ultradreta; sindicalista de CCOO i guardonat amb el Premi Llibertat d'Expressió de la Unió de Periodistes;
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Pròleg
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Política
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227617
  ISBN
  978-84-7822-761-7
  Pàgines
  293
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  25-07-2018
  Número de la col·lecció
  4
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats