La fantasia de la història feminista

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  En La fantasia de la història feminista Joan Wallach Scott argumenta que les perspectives feministes en la història s'han enriquit amb conceptes psicoanalítics, particularment amb el concepte de fantasia. Amb un repàs a l'evolució del pensament sobre el gènere al llarg de la seua trajectòria, aquesta historiadora pionera explica com la recerca de fórmules amb les quals explicar convincentment el gènere com a quelcom de mutable, i no fix o estable, la va portar a la teoria psicoanalítica, que concep la diferència sexual com a dilema irresoluble. Scott suggereix que és la lluita inútil de mantenir-ne el significat inalterat el que fa que el gènere siga un objecte històric interessant, un objecte que inclou no només els règims de veritat sobre el sexe i la sexualitat, sinó també fantasies i transgressions que rebutgen ser regulades o categoritzades. La fantasia soscava qualsevol noció d'immutabilitat física o d'identitat fixa, introdueix el desig en les motivacions racionals, i contribueix a les accions i als esdeveniments que després es narraran com a història. Qüestionant els paràmetres estàndard de la historiografia i de les polítiques feministes, Scott defén la fantasia com a concepte útil i, fins i tot, necessari per a l'anàlisi històrica feminista.

  Joan Wallach Scott (Nova York, 1941). Fou titular de la càtedra Harold F. Linder de Ciències Socials de l'Institute for Advanced Study de Princeton. L'any 2011 es publicà The Fantasy of Feminist History per la Universitat de Duke.      
  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227402
  ISBN
  978-84-7822-740-2
  Pàgines
  233
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  27-12-2017
  Número de la col·lecció
  2
  Tapa blana
  €15,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats