La guerrilla antifranquista en la comarca Requena-Utiel (desde sus orígenes hasta 1947)

  Crónica rural de la posguerra

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

    La present obra investiga, en forma de crònica, el fenomen històrico de la resistència armada antifranquista (o guerrilla) en la comarca Requena-Utiel, zona originària del 5é Sector de l'Agrupació Guerrillera de Llevant i Aragó.
    Per a la seua elaboració s'ha  recorregut a un exhaustiu maneig de fonts arxivístiques, hemerogràfiques, bibliogràfiques i orals. Per les pàgines d'aquest llibre desfilen centenars de persones que, al juliol de 1936, s'enfrontaren a la sublevació militar contra el Govern de la República i que després de la derrota d'abril de 1939 no es resignaren a mantenir una actitud submisa davant la despiadada dictadura del general Franco, en oposar-se'n a través de la militància clandestina en partits i sindicats il·legalitzats pel règim i, amb major compromís i risc, en formar part de les organitzacions antifranquistes de la Resistència que donaren suport a la guerrilla o col·laborant de forma individual amb ella. Descobrirem la trajectòria política i vital dels guerrillers i dels seus col·laboradors, les accions que portaren a terme, la brutal violència exercida per les forces repressives per a aniquilar qualsevol tipus d'oposició i la negligent i arbitrària actuació de l'aparell administratiu i judicial del règim a l'hora d'aplicar justícia. 

   Teóflio Gallega.
    Professor d'àrab en l'Escola Oficial d'Idiomes de València. Ha publicat alguns treballs en el camp de la didàctica d'aquesta lengua i també en el dels estudis andalusins. 
   
  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Comarcals
  Matèria
  Història Local
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227525
  ISBN
  978-84-7822-752-5
  Pàgines
  614
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  2
  Data de publicació
  02-10-2018
  Número en la col·lecció
  8
  Tapa blana
  €18,00

  Llibres relacionats