La madriguera

  La trama de Cooperación del Caso Blasco

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Maquetació)

  Rafael Blasco, conseller de Solidaritat i Ciutadania amb Francisco Camps de president, va sostindre una trama de corrupció en el si de la Conselleria que va permetre el desviament de quasi cinc milions d’euros destinats a 27 projectes de cooperació al desenvolupament en països empobrits. El que s’hauria d’haver dedicat a plans contra la sida a l’Àfrica o a la promoció de la sobirania alimentària a l’Amèrica Llatina va servir per a la compra de iots i apartaments de luxe a Miami.

  Aquesta investigació periodística s’endinsa en el dia a dia de la Conselleria entre 2007 i 2011 i relata com va ser l’operació mediàtica i policial que va escapçar la trama, així com els dos judicis, de resultat dispar, que van portar Rafael Blasco i els principals capitostos de la xarxa a la presó. Així mateix, explica de manera minuciosa i des del terreny el frau en set projectes a la República Dominicana, a través dels quals, proporcionalment, es van desviar més diners, i que caracteritzen a la perfecció el modus operandi de la trama corrupta.

  Sergi Tarín (València, 1978). Periodista i documentalista, ha treballat per a mitjans com ara Público —fins al seu tancament en 2012—, El Periódico de Catalunya, infoLibre, La Marea, El Salto, elDiario.es, El Temps, L’Informatiu o Diari La Veu, entre altres. Els seus articles s’han orientat a la informació política, judicial i social. També ha format part de la plantilla d’InfoTV, amb la qual ha realitzat la gran majoria de la vintena de documentals que ha dirigit o codirigit. Bona part d’aquests documentals estan dedicats a temes històrics, especialment a la repressió franquista i a la lluita per la memòria de les seues víctimes.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Maquetació
  Col·lecció
  Periodisme
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788411560061
  ISBN
  978-84-1156-006-1
  Pàgines
  364
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-09-2023
  Número de la col·lecció
  11
  Tapa blana
  €15,00

  Ressenyes

  • El cau corrupte del «conill» Rafael Blasco

   El temps

  • Sergi Tarín destripa en su libro 'La Madriguera' la trama corrupta del caso Blasco: “El dinero para prevenir el sida se fue a apartamentos de lujo”

   El diario

  Llibres relacionats