La memòria reinventada: l'univers rondallístic d'Enric Valor

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  Valor va treballar en les rondalles en uns anys en què les nostres terres van experimentar un canvi en les estructures econòmiques que arrancava de decennis anteriors, però que es va fer més visible en els decennis dels 50 i 60. La societat valenciana va anar abandonant llavors les antigues formes de vida rural, i gradualment n'adoptava d'altres més urbanes, ajudades per l'avanç de la tècnica. D'aquesta manera, la vida rural tradicional va esdevenir una identitat en crisi que calia rehabilitar. En aquest context de canvi social, Valor va voler conservar en els relats tradicionals l'herència espiritual d'aquell temps passat que es perdia definitivament.

  Jaume Albero i Poveda (Onil, 1965) és doctor en filologia catalana i anglesa. En l'actualitat treballa com advocat i professor associat de filologia a la Universitat d'Alacant. La seua principal línia d'investigació és la literatura popular.

  Ha publicat El simbolisme màgic en el conte popular. El valor psicòlogic i educatiu de les rondalles (2005) i El universo imaginario de J.R.R. Tolkien, entre altres títols i col·laboracions.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226313
  ISBN
  978-84-7822-631-3
  Pàgines
  281
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-10-2012
  Número de la col·lecció
  131
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats