La música del padre Soler como idea en la composición moderna

  El "Fandango" soleriano en la creación musical española desde fines del siglo XX hasta la actualidad

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  El present llibre és, fonamentalment, un treball d'anàlisi musical, centrat en la creació espanyola contemporània, a l'entorn a la recreació i orquestració del popular Fandango per a tecla del pare Soler. Els autors abordats (C. Suriñach, C. Prieto, C. Halffter, T. Marco, E. Martínez-Izquierdo i Andrés Valero-Castells), n'han presentat en les últimes quatre dècades les seues propostes, les quals són analitzades amb molt de detall. A nés a més, s'hi ofereix una visió panoràmica sobre algunes de les Sonates per a tecla de Soler (M. Palau, R. Lamote, E. Halffter, J. Rodrigo, A. García Abril, etc.). Tot això en el context de la intertextualitat musical, com un magnífic exponent de l'estètica compositiva consistent en escriure "Música sobre Música".

  Andrés Valero-Castells es formà als conservatoris de València i Múrcia. Titulat en vuit especialitats musicals, amb quatre mencions d'honor i Premi Fi de carrera en Composició.

  Ha rebut nombrosos premis i distincions a França, Itàlia, EEUU i Espanya.

  Fou director de les bandes del CIM de Mislata, SAM de Picassent, la FSMCV i del Dia de la Música Valenciana, fundador de l'Ensemble Estudi Obert i des del 2007 ha estat principal director invitat de la Banda Primitiva de Llíria. 

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Compendium Musicae
  Matèria
  Música i Dansa
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226191
  ISBN
  978-84-7822-619-1
  Pàgines
  148
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2012
  Número de la col·lecció
  10
  Tapa blana
  €14,40

  Llibres relacionats