La otra economía

  Trabajo negro y sector informal

  (Autor/autora) , (Editor) , (Traductor/traductora) , (Traductor/traductora) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta)

  Fa vint anys només els estudiosos de problemes de desenvolupament contemplaven en les seues anàlisis el que ara es coneix com a economia submergida. Fora d'aquest àmbit les formes d'activitat no convencionals eren valorades en general com a residus del passat condemnats a desaparèixer amb la consolidació del procés de modernització. Això no ha estat així, i des de mitjans dels anys setanta pot observar-se un interés creixent per aquest tipus de fenòmens que han trobat un camp propi fins a les societats més avançades.

  Els límits de l'Estat del Benestar, la consolidació d'un nucli dur d'atur, la nova divisió internacional del treball, la superprotecció dels ocupats i el desemparament dels subocupats, el raquitisme del sector modern en els països del Tercer Món, les deficiències del pla en l'àrea socialista, la recerca de més autonomia enfront de l'Estat i davant del mercat en les societats opulentes, la persistència en aquestes d'economies tradicionals i cultures locals, el dolorós enllumenament d'una societat postindustrial enmig d'una crisi que accentua tota mena de desequilibris... són alguns dels elements que ha intentat conjugar l'anàlisi científica en un debat sempre obert sobre causes, conseqüències i solucions les repercussions polítiques estimulen i dificulten al mateix temps la imprescindible reflexió sobre un món que escapa moltes vegades a l'hermenèutica tradicional de les ciències socials.

  Aquest llibre ofereix una panoràmica internacional de les diferents perspectives des de les quals s'ha analitzat l'altra economia al Tercer Món, als països socialistes i en les economies capitalistes, tant en les més avançades com en les d'industrialització tardana. Es faciliten així a l'estudiós espanyol uns materials que enriqueixen notablement l'escassa: literatura autòctona en aquests moments disponible.

  Autor/autora
  Editor
  Traductor/traductora
  Traductor/traductora
  Traductor/traductora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudios Universitarios
  Matèria
  Dret i Economia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788450576320
  ISBN
  978-84-505-7632-0
  Pàgines
  420
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  15-10-1988
  Número de la col·lecció
  33
  Tapa blana
  €9,61

  Llibres relacionats