La puesta en escena del libro

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la coberta)

  Ángela Sánchez de Vera (Madrid, 1977) és doctora en Belles Arts per la UPV. Treballa amb llibres d'artista en el camp editorial i artístic, i entre els seus projectes es troba Un jardín de invierno, Belle de Jour-Belle de Nuit, La triste muerte de Luther Blissett i Godzilla.

  La puesta en escena del libro reuneix un conjunt d'assajos sobre una tipologia peculiar de llibres d'artista, llibres que oscil·len entre la creació i la documentació, i que sens dubte es definirien millor com catàlegs d'artista.

  Cada un d'aquests assajos revisa una estratègia que enllaça, a través del llibre, certs esdeveniments artístics amb el seus formats documentals, mentre per les seues pàgines es llisquen nombrosos artistes obsessionats amb arxius i col·leccions. Sol LeWitt, Dick Higgins o Marcel Broodthaers són alguns d'ells: els seus llibres y catàlegs, bolcats en una sala d'exposicions, serveixen de pròleg a les propostes de Peter Greenaway, un cineasta unit generacionalment a l'art conceptual que és capaç d'establir un pont entre el cinema i el llibre, mitjançant el catàleg, en busca d'una forma narrativa més complexa.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478225330
  ISBN
  978-84-7822-533-0
  Pàgines
  176
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2009
  Número de la col·lecció
  17
  Tapa dura
  €13,00

  Llibres relacionats