La Sociedad Valenciana de los 90

  (Autor/autora) , (Coordinació) , (Disseny de la coberta)

  El present estudi -coordinat pel Professor Manuel García Ferrando- tracta de seguir el camí que va marcar el treball pioner coordinat pel professor Rafael Ll. Ninyoles, Estructura Social al País Valencià (1982), i els suggeriments teòriques i reflexions pràctiques que va realitzar més recentment Josep Picó en el seu article País Valencià; Sociologia de la Sociologia (Debats, 1986).

  La societat valenciana dels noranta s'assemblava ja molt poc a la de feia unes dècades. La transició d'un teixit social fonamentalment rural i agrari a un altre de caràcter urbà, industrial i terciari, va donar pas a la transformació de les nostres institucions. Els canvis que es produïts en aquests últims anys van afectar a l'estructura laboral i del treball, a la condició de la dona i la repercussió d'aquesta en la vida familiar, a la formació educativa, al sistema sanitari i de comunicacions així com a la vida social i política, esguitant pràcticament tots els racons del nostre territori.

  Els col·laboradors de La Sociedad valenciana de los 90 tracten d'oferir una visió àmplia i general d'aquests canvis sense pretendre que siga exhaustiva, destacant els paràmetres bàsics que ajudin a comprendre els trets fonamentals de l'estructura social del País Valencià tal com es presenta a l'iniciar l'última dècada del segle XX.

  El conjunt de les perspectives que ací s'ofereixen respecta la varietat dels enfocaments amb l'esperança que, a l'igual que en ocasions anteriors, aquesta pluralitat de mires servisca d'esperó a les noves generacions per obrir altres camps d'investigació o aprofundir i perfeccionar els ja existents, per tal de contribuir a una major i millor comprensió de nosaltres mateixos i els nostres problemes.
  Autor/autora
  Coordinació
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fora de Col·lecció
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478220793
  ISBN
  978-84-7822-079-3
  Pàgines
  618
  Ample
  21 cm
  Alt
  29 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1992
  Tapa blana
  €24,04

  Llibres relacionats