La veu interrompuda

  Fragments de la primera ràdio pública valenciana

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Disseny de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  La veu interrompuda és una recopilació de programes d’El setmanal que l’extinta Ràdio 9 va emetre cada diumenge al migdia entre 1993 i 1997 com a resum de les notícies més destacades de la setmana, tot sota el paraigua de dos dels recursos més estimats pels periodistes: el reportatge i l’entrevista, adobats amb l’ambientació i la producció musicals adequades al contingut. La ràdio, des del seu origen, permet la riquesa formal que no té la premsa escrita.

  A través d’aquesta recopilació escrita i els àudios dels setze programes d’Elsetmanal disponibles mitjançant els codis QR que s’hi inclouen, el lector-oient té la possibilitat de conéixer millor Luís García Berlanga, Santiago Carrillo, el drama de la Síndrome Ardystil, la dimissió de Felipe González com a secretari general del PSOE o la projecció de l’herència intel·lectual de Joan Fuster.

  El llibre, alhora que fa memòria d’alguns fets i personatges de l’actualitat valenciana i espanyola dels primers anys de vida de la Radiotelevisió Valenciana, reivindica la necessitat de mantindre i potenciar uns mitjans de comunicació públics, plurals, de qualitat i en valencià.

  Actualment, des d’À Punt, s’ha recuperat la veu interrompuda el 2013 pel govern de la Generalitat d’Alberto Fabra.

  L’AUTOR

  Pere Miquel Campos (Picassent, l’Horta Sud, 1950) és periodista i escriptor intermitent. S’inicia en l’ofici en Ràdio Popular d’Alacant, posteriorment s’incorpora al diari Información, i a més és corresponsal a Alacant de la revista Valencia Semanal i el diari El País. De 1985 a 1987, és cap del Gabinet de Comunicació de la Generalitat Valenciana, i passa a ocupar fins a 1989 la gerència del Cinqué Centenari de la Ciutat d’Alacant, comissariat per Carlos Mateo.

  En 1989, s’incorpora a RTVV, on desenvolupa tasques com a redactor d’informatius, director i guionista de diversos programes de Ràdio 9 i, en Canal 9, presenta formats tan diversos com 1 de 5, Molt confidencial i Iñaki, los jueves.

  En el vessant literari, és autor de la biografia Arcadi Blasco. Retrat, publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant i Así (son) eran. Alicantinos en los 80, editat per l’Institut Juan Gil Albert d’Alacant.

  L’any 2012, la Universitat de València li atorga el Premi Vicent Ventura, i un any més tard, Compromís d’Alacant li concedeix el primer Premi Miquel Grau.

  Autor/autora
  Pròleg
  Disseny de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229352
  ISBN
  978-84-7822-935-2
  Pàgines
  164
  Ample
  12,5 cm
  Alt
  21,5 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  07-07-2022
  Número de la col·lecció
  183
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats