Les cares de l'evasió fiscal

  Pobresa, frau i corrupció a la Comunitat Valenciana

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Segons el diccionari de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la pobresa, en una de les seues accepcions, és la «falta dels béns materials necessaris per a viure». I sobre la paraula evasió, el mateix diccionari remet al verb evadir, que defineix, entre altres, com «l’acció d’eludir, defugir; traure d’un país (diners o béns) de manera il·legal, o escapar-se, especialment de la presó».

  De tot açò tracta este llibre, que, a més, intenta ampliar el significat de les paraules explicant que la pobresa va més enllà de les privacions materials, que evadir i eludir el pagament d’impostos de grans fortunes afecta –i molt– la distribució de la riquesa i, en conseqüència, l’augment o no de la pobresa.

  I ve a explicar, en definitiva, que la societat valenciana no es mereix de cap de les maneres acceptar un augment de la desigualtat que al remat supera la dimensió econòmica i hipoteca el desenvolupament social i cultural de les persones que la conformen.

  Este llibre està fet amb la consciència que no estaran tots els factors determinants de la pobresa ni de l’augment de la desigualtat al territori valencià, amb la responsabilitat que, en este intent de contextualització, només es pot fer una aproximació al tema plantejat i sempre quedaran dades i xifres fora de l’estudi, i amb la voluntat humil de poder oferir un mapa més aclaridor del moment en què vivim.

  Esperem que, en acabar, els lectors i les lectores tinguen més preguntes que respostes. I per a contribuir amb estes reflexions, es vol subratllar que, al capdavall, cap societat es pot permetre acceptar la pobresa com un mal i un concepte inevitables. Al cap i a la fi, tots el conceptes poden canviar. Esperem haver posat un gra de sorra per a aconseguir-ho.

   Mar Vivó Jiménez és periodista i docent. Nascuda a València al 1980, ha fet ràdio, televisió i premsa escrita per a diversos mitjans d’àmbit autonòmic i estatal.

  Li agrada escriure sobre la realitat de les persones que lluiten per tindre una vida digna i més justa. Com a professora d’Intervenció Sociocomunitària d’FP, compartix i repensa amb els futurs professionals com canviar estes realitats.

  Carlos Remohí Rius va nàixer al 1975 a la ciutat de València. És un apassionat de la llengua valenciana i de la seua terra, el País Valencià.

  És diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de València, té un màster en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica i està especialitzat en desigualtat i pobresa. És també activista independent pels drets humans i la justícia fiscal.

  Autor/autora
  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Periodisme
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228768
  ISBN
  978-84-7822-876-8
  Pàgines
  102
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  09-09-2021
  Número de la col·lecció
  8
  Tapa blana
  €10,00

  Ressenyes

  • Entrevista a Mar Vivó Jiménez i Carlos Remohí Rius.

   À Punt Ràdio - Les notícies del matí

  • Cazarabet conversa con... Mar Vivó Jiménez y Carlos Remohí Rius, autores de “Les cares de l’evasió fiscal. Pobresa, frau i corrupció a la Comunitat Valenciana”

   Cazabaret

  Llibres relacionats