Les dones fortes

  La narrativa valenciana sota el franquisme

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  La història de la literatura d'autora a les comarques valencianes ha passat quasi totalment desapercebuda al llarg dels segles; des de fa uns pocs anys, però, els estudis globals i monogràfics que s'han generat al voltant d'aquesta temàtica comencen a demostrar empíricament l'existència d'una genealogia femenina de lletraferides valencianes vinculades a aquest territori. El present volum vol contribuir a aquest procés de recuperació des de la perspectiva contemporània, tot oferint una aproximació, quantitativa i qualitativa, a la producció de les escriptores durant el franquisme. 
  L'estudi es focalitza en l'obra narrativa, tant publicada com inèdita, amb l'objectiu d'analitzar la reelaboració literària de les problemàtiques que, en tant que dones i valencianes, els afectaven directament. Aquest treball, doncs, matisa i enriqueix la percepció que, fins ara, es tenia del panorama literari valencià de postguerra.

  L'autora:
  Maria Lacueva Lorenz (València, 1980). Doctorada en Didàctica de la Llengua i la Literatura i llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha publicat diversos treballs al voltant de les escriptores valencianes, tant de postguerra com actuals, i ha exercit i exerceix la docència en diverses universitats alemanyes.
       
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227969
  ISBN
  978-84-7822-796-9
  Pàgines
  365
  Ample
  13 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  03-10-2019
  Número de la col·lecció
  161
  Tapa blana
  €19,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats