Lo valenciano visto por los viajeros de los siglos XVIII y XIX

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  Als segles XVIII i XIX la literatura de viatges es trobava entre els gèneres literaris més llegits. Un bon nombre d'escriptors i pensadors de l'època, com ara Daniel Defoe, Henry Fielding, Voltaire, Jean-Jaqcques Rousseau, Gaspar Melchor de Jovellanos o Emilia Pardo Bazán, trobaren en este tipus d'escriptura una forma d'expressió per a l'exploració del món físic i la realitat social que els envoltava. A pesar del proverbi "Àfrica comença als Pirineus" que els escriptors francesos -principalment- divulgaren per la resta d'Europa, l'afany de coneixement, el desig d'aventures i el gust per l'exòtic motivaren la visita a la Península. El territori valencià encara que sense formar part de la ruta més freqüentada per Espanya va ocupar un lloc propi als itineraris d'espanyols i estrangers. Richard Ford, Pedro Antonio de Alarcón, Théophile Gautier i Alexander Slidell Mackenzie es troben entre aquells viatgers de les experiències dels quals va sorgir un aprenentatge intel·lectual i sentimental que comunicaren al lector del seu país. Les revistes de l'època, com Las Provincias i Blanco y Negro, tambén dedicaren nombrosos articles per a satisfer la curiositat d'un públic àvid per conéixer gents i de costums desconeguts.

  Este estudio aprofundeix en un aspecte gens explorat en la literatura de viatges per Espanya: la visió de la regió valenciana a partir de la imatge del paisatge i de les seues gents que han deixat aquells que recorreguéren les províncies de València i Alacant entre 1759 i 1895. L'anàlisi de la ideologia i les experiències d'aquells autors ens ajudarà a conéixer com van percebre la identitat i la memòria de l'antic Regne de València des de dins i fora de les fronteres espanyoles. 

  Nieves Pujalte Castelló és professora de Literatura Espanyola al Departament de Llengües Modernes de Texas State University als EE.UU. Té un doctorat en Literatura Peninsular dels segles XVIII i XIX per The Ohio State University i una llicenciatura en Filologia Anglesa per la Universitat d'Alacant. És especialista en la literatura de viatges i ha publicat articles en revistes espanyoles i estadounidenques en els quals analitza aspectes com la construcció del gènere, memòria i identitat. Actualment treballa en els relats de viatgers espanyols a América.  

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Estudis Generals
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226009
  ISBN
  978-84-7822-600-9
  Pàgines
  186
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2012
  Número de la col·lecció
  124
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats