Los vasallos moriscos del marquesado de Llombai en época de don Juan de Borja y san Francisco de Borja: entre 1533 y 1539

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Pròleg)

  Durant l'any 2010, l'Any Borja, s'ha conmemorat el cinqué aniversari del naixement de Sant Francesc de Borja. El present llibre naix gràcies a l'estudi d'una documentacíó inèdita centrada als jornals que els vassalls moriscos del Marquesat de Llombai realitzaren per al seu senyor entre 1533-1539, el que ha permés d'aprofundir en l'estudi d'una àmplia i onerosa prestació malgrat la seua situació de conversos, tot desvetlant una inequívoca intenció, per part de les aljames morisques de manipular, en algunes ocasions, esta contabilitat, fent valdre la impunitat que els donava l'àrab per a poder portar un doble còmput.

  El llibre, com el seu títol indica, és el resultat d'una faena de síntesi compartida en la qual queda reflectida la situació socioeconòmica, la pressió fiscal, concretament, a través dels esmentats jornals, tot precisant qui n'eren els beneficiaris i la seua destinació. Uns jornals que són el pagament en concepte de tandes a les quals estaven obligats els moriscos que habitaven en terres del duc de Gandia. El fet que el document estiga escrit tant en àrab com en llengua romanç, ja siga castellà o valencià, fa d'este manuscrit un preuat llegat per a conéixer la vida d'una població morisca uns pocs anys després de l'obligada conversió.

  Autor/autora
  Autor/autora
  Autor/autora
  Pròleg
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226016
  ISBN
  978-84-7822-601-6
  Pàgines
  210
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-08-2012
  Número de la col·lecció
  49
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats