Medicina i gènere

  La incorporació de les dones a la medicina

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Pròleg) , (Pròleg)

  Aquest és un llibre que l'evolució de la societat estava demanant, doncs la presència de les dones en tots els àmbits socials és ja, ara com ara, una evidència innegable. En el camp de la Medicina és, tal vegada, on aquesta evolució ha estat més palesa, el que no sorprén ja que són elles les que, al llarg de la història, s'han ocupat de cuidar dels altres, en realitat, el que resultava incomprensible era que se'ls separara de les cures professionals, mèdiques, dels malalts. Circumstància que solament explica la situació d'exclusió a la qual han estat sotmeses fins ara.

  Al present llibre es revisa quina ha estat l'evolució d'aquella integració de les dones a la Medicina, des dels seus inicis a la fi del segle XIX fins a l'actualitat, al nostre País. En segon lloc s'analitza el procés de formació dels metges, el conjunt de coneixements, però sobretot les aptituds i actituds que han d'exercir, arribant a la conclusió que les dones les posseeixen, almenys, en proporció igual als homes.

  Finalment, s'aventura una certa visió de futur de la Medicina, que veiem excessivament tecnificada i deshumanitzada. Aquesta és la gran esperança, que les dones aconseguisquen tornar la Medicina als seus autèntics caixers de dedicació, de confiança i... d'amor als malalts. Aquest és el seu repte, però elles estan acostumades a superar els reptes més difícils.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Pròleg
  Pròleg
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Medi Ambient i Agricultura
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226382
  ISBN
  978-84-7822-638-2
  Pàgines
  339
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2013
  Número de la col·lecció
  55
  Tapa blana
  €14,00

  Llibres relacionats