Memòria de la destrucció. La crema de Xàtiva i altres urbicidis

  La crema de Xàtiva i altres urbicidis

  (Autor/autora) , (Editor) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Il·lustració de coberta) , (Maquetació)

  Xàtiva, 1707. L'exèrcit borbònic crema la ciutat en el marc de la Guerra de Successió espanyola. La població és assetjada, incendiada i arrasada com a càstig exemplar ordenat pel rei Felip V. Els habitants de la Xàtiva austriacista paguen la seua "obstinada rebel·lia" amb l'exili o la mort i, amb el pas del temps, es converteixen en un símbol valencià de resistència. Des d'aquell juny de foc i flames, els socarrats s'agermanen amb els habitants d'altres indrets que han patit un destí similar: el càstig de l'extermini urbà.  

  El present volum reflexiona sobre la icona valenciana de la devastació situant-la en un marc universal: el de la violència contra les urbs per tal d'esborrar-les com a espais d'identitat i de convivència. L'urbicidi ha conformat la història de la humanitat i forma part de l'imaginari global contemporani. Aquest llibre analitza les formes, els objectius i els significats de la destrucció de les urbs, així com la gestió de la seua memòria, observant l'urbicidi com el conjunt d'estratègies militars, econòmiques, culturals o polítiques que, d'una manera deliberada busquen posar fi a una ciutat, la seua ciutadania i tot allò que representa.

  Amb els treballs de Fernando Carrión, Carlos Thiebaut, Isabel Palomera Parra, Arantxa Llàcer, Carolina Rodríguez López i José Luis González Casas, Juan-Boris Ruiz-Núñez, María Lillo Manzanas i Asís Pérez Casas, Veronica Zaragoza Gómez, Agustí Alcoberro, Joaquim Albareda, Carme Pérez Aparicio, Vicent Josep Escartí, Pablo Camarasa Balaguer, Rafael Roca, Germán Ramírez Aledón i la conversa entre Herminio Gómez i Paco Cerdà (transcrita per Carlos Moreno Ponce).
   
  Autor/autora
  Editor
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Il·lustració de coberta
  Maquetació
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Història Local
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227877
  ISBN
  978-84-7822-787-7
  Pàgines
  326
  Ample
  13 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2019
  Número de la col·lecció
  159
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats