Memorias de un viaje a Italia

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Introducció i edició)

  Itàlia i la cultura italiana han despertat un fervent magnetime entre els escriptors valencians contemporanis. I una prova evident n'és el present llibre, integrat per les cròniques periodístiques del trepidant viatge que, durant els mesos d'agost i setembre de 1921, realitzaren a la península itàlica dos intel·lectuals valencians: Eduard López-Chavarri i Josep Sanchis Sivera. Així, els textos —redactats en castellà— narren des d'un prisma antropològic i literari, la visita a un total de dèsset ciutats de tot tipus i dimensions: Gènova, Milà, Verona, Venècia, Ferrara, Ravenna, Faenza, Florència, San Miniato, Fiesole, Pisa, Siena, Orvieto, Roma, Nàpols, Pompeia i Domodossola. A través d'una mirada aguda, farcida d'ironia i de contínues referències valencianes, López-Chavarri s'hi mostra com un observador instruït i audaç que, amb un posat encuriosit —i sense caure en la lloança gratuïta—, glossa els objectes i les actituds que més li criden l'atenció. amb la qual cosa aconsegueix elaborar un anecdotari italià que, cent anys després, es presenta als nostres ulls com el relat fascinant, divertit i crític d'un viatger il·lustrat i lúcid. 


  Eduard López-Chavarri i Marco. Nasqué a València el 1875, ciutat on va morir el 1970. Fou periodista, narrador, compositor i musicòleg. Doctor en Dret, va exercir com a catedràtic d'Estètica i Història de la Música del Conservatori Superior de València.

  És autor de dos aplec narratius: De l'horta i de la muntanya (1916) i Proses de viatge (1929),  d'un poemari titulat Cuentos lírics (1907).

  Autor/autora
  Autor/autora
  Introducció i edició
  Col·lecció
  Debats
  Matèria
  Viatges
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228140
  ISBN
  978-84-7822-814-0
  Pàgines
  190
  Ample
  12 cm
  Alt
  17 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2019
  Número de la col·lecció
  36
  Tapa blana
  €11,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats