Miquel Abad Miró, pintor

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  Miquel Abad Miró (Alcoi, 1912-1994), creador subjecte d'aquest estudi, fou un pintor alcoià, que destacà, sobretot, en les darreries dels trenta i dècada dels quaranta del segle XX, en Alacant, especialment. Amic de Miguel Hernández, passà amb ell els seus últims dies. Participà en Altavoz del Frente, secció d'Arts Plàstiques, durant la guerra. Fou empresonat en dues ocasions en la postguerra, en el Reformatori d'Adults d'Alacant (1939) i en la Presó de Porlier a Madrid (1942), on realitzà uns dibuixos fortament expressius de personatges i ambients en el context dramàtic de les presons.

  La seua estètica que se inicia en el paisatge, influïda pel seu oncle Llorenç Casanova, progressivament s'apropa, amb un llenguatge més avantguardista, a una dimensió de contingut humà i poètic compromesa amb els valors de la llibertat i la justícia. Excel·lent dibuixant, la seua pintura està ben estructurada, de volums sintètics i cromatisme sobri. De les seues obres, calen destacar els dibuixos realitzats a les presons, les pintures Dones (1941) i Homes Sols (1943), a més d'altres de caire religiós, com La Verge del Perpetu Socors i La Sagrada Família, totes realitzades a Alacant durant la dècada dels quaranta.

  Posteriorment, exiliat a Sevilla, com solia dir, baixa la seua producció pictòrica i el coneixement que es tenia d'ell a la seua terra. Però aquest es torna a recuperar a partir de 1978, quan es jubila.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Itineraris
  Matèria
  Arts i Disseny
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478225019
  ISBN
  978-84-7822-501-9
  Pàgines
  117
  Ample
  22 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2007
  Número de la col·lecció
  17
  Tapa blana
  €12,00

  Llibres relacionats