Místicos, beatas y alumbrados

  Ribera y la espiritualidad valenciana del siglo XVII

  (Autor/autora)

  Místicos, beates y alumbrados no és una visió global, sinó panoràmica, de l'espiritualitat valenciana del segle XVII. D'una espiritualitat fronterera i desarrelada que ocasionà problemes continus a una jerarquia eclesiàstica poc disposada a permetre la seua generalització.

  S'analitzen ací alguns exemples singulars de l'espiritualitat valenciana i també l'evolució històrica seguida per aquesta des de la segona mitat del segle XVI. En eixe sentit, la figura del Patriarca Juan de Ribera resulta clau per a comprendre totes les contradiccions i dificultats que va comportar dur a terme a València la política ideològica de la Contrareforma, i com aquesta solament va poder ser imposada definitivament després de la mort del Patriarca.

  A més de l'espiritualitat de Juan de Ribera, s'estudia també el món enigmàtic de les dones beates, els diversos grups d'enllumenats valencians, la història singular de la beatificació frustrada del clergue Francisco Jerónimo Simón, la vinculació amb València de Miguel Molinos i la mística poc coneguda d'Antonio Sobrino.

  En definitiva, aquest llibre pretén donar a conèixer i, en alguna mesura, reivindicar un ampli grup de personatges valencians que tractaren de viure la seua espiritualitat al marge dels excessius formalismes eclesiàstics en una època clau de la formació de la consciència moderna.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Estudios Universitarios
  Matèria
  Religió i Creences
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478220427
  ISBN
  978-84-7822-042-7
  Pàgines
  246
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  12-10-1991
  Número de la col·lecció
  49
  Tapa blana
  €8,41

  Llibres relacionats