Ovidio y sus heroínas

  De la Antigüedad al medievo castellano

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  Potser la nostra literatura no seria la que és si París, en el seu famós Judici, s'haguera decantat per Atenea, deessa de la intel·ligència que li oferia la saviesa, o per Hera, que li oferia poder, i no per Afrodita -Venus, per als romans-, que li oferia l'amor de la dona més bella del món: Helena. La conseqüència d'esta elecció és per tots coneguda —la guerra de Troya—, però potser haja passat inadvertit l'element subjacent en ella —l'amor— i que es convertirà en motiu per excel·lència de la nostra literatura.

  Ovidi recull esta passió i la conrea magistralment, les seues obres superaran les barreres dels albors del cristianisme i arribaran a l'ocàs de l'Edat Mitjana castellana com a referent. Se li tradueix, se li còpia i se li imita.

  Amb les Heroides, Ovidi porta esta passió amorosa a la seua màxima expressió. A través d'epístoles, són heroïnes com Medea, Fedra, Penèlope i tantes altres, les que ens presenten la seua intimitat, els seus sentiments, el seu amor, però sobretot, el seu desamor. El seu pas per l'Edat Mitjana castellana deixarà empremtes indelebles.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Estudis Clàssics
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478226665
  ISBN
  978-84-7822-666-5
  Pàgines
  321
  Ample
  18 cm
  Alt
  25 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2014
  Número de la col·lecció
  12
  Tapa dura
  €17,00

  Llibres relacionats