Parla de plom

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  Joan Navarro representa dins de les lletres valencianes, l'inici d'una nova estètica, que s'ha identificat amb la de la Generació dels 70, la qual amb els seus versos i els dels seus contemporanis, significà el naixement d'un nou paradigma literari d'una enorme influència en els anys següents.

  Amb 22 anys d'edat va guanyar la primera convocatòria del Premi Vicent Andrés Estellés amb un llibre que assenyalava com s'havia arribat al final d'un període, el de la poesia social, i començava un altre d'una lírica que utilitzava un nou llenguatge, més cuidat, més poètic i menys funcional. Va ser aquella una proposta de modernitat, formulada per un grup d'escriptors nascuts a la dècada posterior a l'acabament de la guerra civil espanyola, majoritàriament en la part final dels anys quaranta, que es manifestaven independents d'aquella confrontació i que van formular les bases de la poesia del postfranquisme.

  Navarro ha sigut reconegut amb el Premi de la Crítica dels escriptors valencians de 2005 i amb el premi Carles Salvador de 2010.
  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Els Plecs del Magnànim
  Matèria
  Literatura Poesia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9789200037191
  ISBN
  V-1475-2013
  Pàgines
  30
  Ample
  14 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-10-2013
  Número de la col·lecció
  152

  No venal

  Llibres relacionats