Pascual Tomás Taengua, un ugetista en el exilio

    Secretario general de la UGT de España en el exilio (1944-1968)

    (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Pròleg)

    Pascual Tomás Taengua naix a València el 1893. Fill d'obrers i obrer ell mateix des que ha d'abandonar l'escola a l'edat de huit anys, en complir els quinze ingressa a l'Agrupació Socialista Valenciana i als vint-i-u la Societat d'Oficis Diversos de la Unió General de Treballadors. Poc després deixa el treball de torner per dedicar-se completament a les tasques sindicals. Des d'aquest moment participa activament en la lluita contra la dictadura de Primo de Rivera així com en la campanya electoral que dóna pas a la proclamació de la II República.

    Llavors ja viu a Madrid, on comparteix èxits, fracassos i presó amb Largo Caballero. Després de la guerra es refugia a França. Allà li correspondrà la difícil tasca d'organitzar i, a partir de 1944, dirigir com a secretari general la UGT a l'exili, càrrec que exerceix fins a 1968, quan presenta la dimissió per motius de salut. Els últims dies de la seua vida els passa a la seua València natal, on mor el 4 de maig de a 1972.

    Aquest llibre recull, adequadament contextualitzats, diversos articles i conferències de Pascual Tomás, contribuint així a enriquir la base documental necessària per aprofundir en la història del sindicalisme a les nostres terres.
    Autor/autora
    Disseny de la coberta
    Pròleg
    Col·lecció
    Fora de Col·lecció
    Matèria
    Societat i Política
    Idioma
    • Castellà
    Editorial
    Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
    EAN
    9788478229802
    ISBN
    978-84-7822-980-2
    Pàgines
    134
    Ample
    14 cm
    Alt
    21 cm
    Edició
    1
    Data de publicació
    01-10-1990
    Tapa blana
    €5,71

    Llibres relacionats