Pascual Tomás Taengua, un ugetista en el exilio

  Secretario general de la UGT de España en el exilio (1944-1968)

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta) , (Pròleg)

  Pascual Tomás Taengua naix a València el 1893. Fill d'obrers i obrer ell mateix des que ha d'abandonar l'escola a l'edat de huit anys, en complir els quinze ingressa a l'Agrupació Socialista Valenciana i als vint-i-u la Societat d'Oficis Diversos de la Unió General de Treballadors. Poc després deixa el treball de torner per dedicar-se completament a les tasques sindicals. Des d'aquest moment participa activament en la lluita contra la dictadura de Primo de Rivera així com en la campanya electoral que dóna pas a la proclamació de la II República.

  Llavors ja viu a Madrid, on comparteix èxits, fracassos i presó amb Largo Caballero. Després de la guerra es refugia a França. Allà li correspondrà la difícil tasca d'organitzar i, a partir de 1944, dirigir com a secretari general la UGT a l'exili, càrrec que exerceix fins a 1968, quan presenta la dimissió per motius de salut. Els últims dies de la seua vida els passa a la seua València natal, on mor el 4 de maig de a 1972.

  Aquest llibre recull, adequadament contextualitzats, diversos articles i conferències de Pascual Tomás, contribuint així a enriquir la base documental necessària per aprofundir en la història del sindicalisme a les nostres terres.
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Pròleg
  Col·lecció
  Fora de Col·lecció
  Matèria
  Societat i Política
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229802
  ISBN
  978-84-7822-980-2
  Pàgines
  134
  Ample
  14 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1990
  Tapa blana
  €5,71

  Llibres relacionats