Peces per a orgue sobre el Pangelingua espanyol

  (Autor/autora) , (Transcripció i estudi)

  Aquestes set peces per a orgue són compostes sobre el conegut pangelingua espanyol. Aquesta melodia popular i religiosa, que fa de cantus firmus en aquestes peces, hi apareix de diverses maneres, però sempre íntegra, sense solució de continuïtat i sense repeticions.

  El manlleu del pangelingua espanyol com cantus firmus dins de la música espanyola supera el de l'homme armé, sobrepassant l'era renaixentista, travessant els ss. XVII i XVIII i arribant fins els nostres dies. En aquest sentit de supervivència, aquesta cançó popular religiosa supera també altres cançons populars no religioses que serviren de suport a tantes músiques renaixentistes espanyoles, com ara el Canto del caballero, el Conde Claros i el Guárdame las vacas, per exemple.

  L'internacionalment conegut avui pangelingua espanyol és una melodia popular religiosa, coneguda ja en el s. XV. Tan coneguda que Juan de Urreda, el mestre de capella del rei Ferran i Catòlic, la prengué com cantus firmus per a una de les seues composicions musicals. Des d'aleshores, aquesta popular melodia espanyola hom l'anomena també el pangelingua d'Urreda.
  Autor/autora
  Transcripció i estudi
  Col·lecció
  Compositors del País Valencià. Editorial Piles
  Matèria
  Partitures
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Editorial Piles
  EAN
  9789200030154
  ISBN
  V-140-1981
  Pàgines
  31
  Ample
  22 cm
  Alt
  31 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1981
  Tapa blana
  €3,61

  Llibres relacionats